onsdag 8 april 2015

Viltkorv, potatis- och grönkålsstomp, pepparrot

Grönkål är en ny upptäckt för mig! Smakrik, vacker och en härlig konsistens. Här är ett recept som till stor del är taget från tidningen Gourmet. Snåla inte med smöret och osten, då blir stompet torrt. Vill man undvika kalorier får man ta en mindre portion! Goda viltkorvar finns i välsorterade matbutiker. Hittar man inga viltkorvar går det bra med en örtkorv, eller en god tjock grillkorv.


Viltkorv med stomp, 4 portioner
6-8 viltkorvar, gärna olika sorter
8 mjöliga potatisar
300 g grönkål
30 g smör
2 dl riven vällagrad ost (gärna cheddar)
1/2 msk dijonsenap
salt och peppar
smör till stekning

Till servering
Dijonsenap
Riven pepparrot
Surdegsbröd
Smör
Vällagrad ost
En god ljus öl

Stek korvarna i ugn 20-30 min på 225 grader över och undervärme. Skala, dela och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skölj och dela grönkålen i mindre bitar, se till att inte ta med de tjocka stjälkarna. Stek grönkålen i smör på medelvärme till den har mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd, det tar ca 5-7 minuter. Salta och peppra under stekningen. Mosa potatisen grovt med en gaffel, rör ner smör, senap och ost. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner grönkålen försiktigt. Servera korven och stompet med dijonsenap och nyriven pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar