onsdag 25 mars 2015

Ugnsgrillad kyckling, buglur med grönsaker och crème på röd pesto

Här kommer en fantastisk vardagsrätt som även fungerar bra om man får gäster mitt i veckan och har lite mindre tid att laga något extra gott. Var noga att inte köra kycklingen för länge i ugnen, då blir den lätt torr. Ta hjälp av en stektermometer så blir det perfekt!


Ugnsgrillad kyckling med bulgur, 4 portioner
4 kycklingbröst eller majskycklingbröst
2 dl bulgur
5 dl grönsaksbuljong
1 liten gul paprika
1 liten röd paprika
10 körsbärstomater
1/2 purjolök eller 3-4 salladslökar
2 dl crème fraiche
3-4 matskedar röd pesto
timjan till garnering
salt och peppar
olivolja

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Salta och peppra kycklingbrösten, lägg i en ugnsfast form och stek ca 20-30 in till en innertemperatur av 72 grader. Koka bulguren i buljongen enligt anvisningarna på förpackningen. Rensa och strimla paprikorna, strimla löken och dela körsbärstomaterna i mindre bitar. Stek löken och paprikan mjuka i riktigt med olivolja på medelvärme, salta och peppra. Tillsätt körsbärstomaterna i slutet och stek några minuter till. Blanda ner bulguren i pannan, tillsätt lite mer olivolja, ca 1-2 matskedar, och fräs ihop någon minut. Om det finns någon sky från kycklingen, tillsätt det till bulgurblandningen. Blanda crème fraiche och pesto grovt. Arrangera bulgur och kyckling vacker på tallrikar, garnera med färsk timjan och servera med crèmen vid sidan av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar