måndag 28 oktober 2013

Müsli med kanel och russin

Nedan recept går att variera lite som man vill. Byt ut russin mot tranbär eller torkad frukt. Lägg till hasselnötter, mandlar eller pumpafrön. Kanelen kan bytas mot kardemumma eller helt uteslutas. Jag föredrar min müsli ackompanjerad av naturell yoghurt och jordgubbssylt.


Müsli
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
2 dl linfrön
1 msk kanel
1/2 dl honung el. råsocker
2 dl vatten
1/2 dl matolja
1 1/2 dl russin

Blanda alla torra ingredienser utom russinen. Rör ihop honung, vatten och matolja. Häll ner blandningen i de torra ingredienserna och blanda väl. Rosta i ugn 20-30 min på 200 grader varmluft. Rör om efter 10 minuter och sedan var 5:e minut till müslin har fått en gyllenbrun färg. låt svalna och rör ner russin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar