måndag 21 oktober 2013

Fiskburgare med avocado eller currycrème

Ok, halvfabrikat kanske inte alltid är det bästa, men i detta fall fungerar det utmärkt. Panerade fiskfiléer brukar sällan innehålla mycket onödiga tillsatser, är lättlagade och smakar helt ok. Receptet nedan är med två alternativ, avocado eller currycrème.


Fiskburgare, 4 portioner
4 panerade frysta fiskfiléer
4 hamburgerbröd eller 8 skivor ljust bröd
1/2 gurka
1/2 rödlök
2 avocado eller 1 burk crème fraiche + 2 tsk curry
1/2 citron
salt och peppar

Till servering
ugnsrostad potatis

Skala potatisen och skär i klyftor, häll över 1-2 msk olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 min på 225 grader varmluft. Tillaga fisken i ugn enligt anvisningarna på paketet. Rosta brödet. Skär gurkan och rödlöken i skivor. Mosa avocadon (eller blanda crème fraiche, curry, salt och peppar). Montera burgarna och hugg i!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar