måndag 12 november 2012

Pannbiff med lök

Ojojoj, nu vattnas det rejält i munnen. Pannbiffen är i pannan och saltgurkan ligger prydligt i stavar redo att ackompanjera denna husmanskostens paradnummer. Jag tillhör den skara människor som tycker löken är lika god som biffarna och tar därför ordentligt av densamme.


Pannbiff, 4 portioner
500g nötfärs alt. blandfärs
4 msk ströbröd
1 msk ljus soja
1 msk konc. kalvfond
1 gul lök
1/2 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk nymalen svartpeppar
Smör och matolja till stekning

Stekt lök
6 gula lökar
2 nypor socker
2 tsk salt
Smör och matolja till stekning

Till servering
Kokt potatis
Saltgurka i stavar
Knäckebröd & smör
ev. rårörda lingon

Börja med biffarna. Blanda ströbröd med mjölk, fond soja och kryddor. Låt dra i 5 minuter. Skala och riv löken på ett rivjärn. Rör ner löken, färsen och ägget i ströbrödsblandningen. Blanda ordentligt till en jämn smet och forma till 8 st biffar. Stek biffarna i en blandning av smör och rapsolja på medelvärme till fin färg och till de är genomstekta, ca 4 min på varje sida.

1 kommentar:

  1. Ser fantastiskt bra ut! Rikligt med lök är nyckeln. Samt smör.

    SvaraRadera