måndag 14 maj 2012

Smörrebröd med rostbiff, stekt lök och pepparrotscrème

Man kan beskriva smörrebröd som en smörgås med ofantligt mycket pålägg. Det kan vara allt från fläsk till sill (kanske inte på samma macka...) så länge det är mycket. Satsa gärna på lite finare rågbröd, så att även om det knappt syns under allt pålägg blir en trevlig överraskning för den hungrige gästen.


Smörrebröd med rostbiff, 8 st.
8 skivor Danskt rågbröd
smör
16 tjocka skivor rostbiff
2 gula lökar
1 msk socker
4 hela inlagda gurkor
3 dl gräddfil
5 msk finriven färsk pepparrot
salt och peppar
ev. lite färsk persilja till garnering

Bred smör på rågbrödet. Vik rostbiffsskivorna och lägg dem ovanpå brödet. Stek lökarna i smör på medelvärme till fin färg, strö över socker mot slutet och smaka sedan av med salt och peppar. Blanda gräddfil (som gärna fått rinna av några timmar i kaffefilter för att bli ännu krämigare) med finriven pepparrot, smaka av med salt och peppar. Skiva gurkorna på längden eller skär dem i stavar, lägg ovan på rostbiffen. Toppa med lök och pepparrotscrème. Garnera eventuellt med lite persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar