tisdag 3 april 2012

Senapssill

Som skjuten ur en kanon kommer här även en variant på senapssill. Här kan man variera och kombinera senapssorter efter eget smak och tycke. Om man väljer en senap som inte är lika söt som Gästabudssenap kan det vara värt att öka på sockermängden lite. Glöm inte bort att smaka av ordentligt med salt och peppar.


Senapssill
2 pkt 5-minuterssill (à 420 g)
2 dl Slotts Gästabudssenap, Stark och Söt
1 dl matolja
1 dl brunt farinsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl hackad purjolök eller salladslök
1 dl hackad dill
salt och peppar

Blanda senap socker och vinäger i en bunke. Rör ner oljan droppvis så att den tas upp av blandningen. Tillsätt lök och dill. Smaka av med salt och peppar. Skär sillen i bitar och vänd ner i senapsblandningen. Lägg över i burkar och låt stå över natten eller servera inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar