onsdag 15 februari 2012

Pasta med champinjoner, fetaost och paprika

Den här pastarätten går under namnet favoritpastan i vårt hushåll. Eftersom den är lika god som den är lättlagad passar den perfekt när man vill ha något snabbt och smakrikt. Ytterligare ett plus är att den går utmärkt att värma som lunchlåda, därför gör jag alltid en stor laddning!


4 portioner
300 g Fussili eller Penne tricolore
2 pkt bacon à 120 g
1 gul paprika
1 röd paprika
300 g champinjoner
150 g fetaost
2 rödlökar
3-4 msk olivolja
hackad basilika (kan uteslutas)
svartpeppar
salt

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skölj champinjonerna, dela dem i mindre bitar (jag brukar dela dem på fyra om de är normalstora) och stek i lite olivolja till fin färg. Ta upp champinjonerna och ställ åt sidan. Dela paprikan i mindre bitar och skär rödlökarna i klyftor. Klipp ner baconet i pannan och stek till de precis börjar få färg. Häll då av överblivet fett och lägg i rödlök samt paprika och låt puttra med på medelvärme några minuter till grönsakerna mjuknat något men fortfrande har tuggmotstånd (stick med en gaffel för att testa). Lägg till sist tillbaka champinjonerna så att de blir varma. Blanda pastan med det övriga i en kastrull eller stor bunde. Ringla över 2 matskedar olivolja och peppra rikligt. Servera med smulad fetaost och hackad basilika.

3 kommentarer: