onsdag 17 augusti 2011

Pastasallad med kyckling och fetaost

Detta är min sambos favoritrecept på pastasallad som hon lagar titt som tätt. Den är perfekt att göra på resterna från en helstekt kyckling, tar inte mer än 20 min och man kan välja grönsaker efter vad man tycker om. Välj en pastasort som fångar upp den goda dressingen, tex fusilli eller strozzapreti.


4 portioner pastasallad:
300 g strimlad, kall stekt kyckling
200 g pasta 
1 gul paprika
1/2 gurka
200 g tomater
150g fetaost
2 avocados
svartpeppar
gräslök till garnering (kan uteslutas)

Dressing:
1/2 dl olivolja
3 msk balsamvinäger
saften och skalet från 1/2 citron
1/2 tsk salt
1/2 krm chilipulver (kan uteslutas)
1/2 krm parikapulver (kan uteslutas)

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och skölj den ljummen i kallt vatten. Dela alla grönsakerna i bitar. Varva pasta, grönsaker och kyckling i en skål eller på ett fat. Smula över fetaost, klipp över gräslök och dra några varv på pepparkvarnen. Servera med dressingen bredvid och gärna en skiva matigt ljust bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar